Marts - juni: Brug og mærkning af fødevarekontaktmaterialer (FKM)

Mangelfuld eller forkert håndtering af fødevarekontaktmaterialer (FKM) i fødevarevirksomheder kan føre til øget afsmitning af uønskede stoffer til mad og drikke. Det er for eksempel, hvis virksomheden anvender et materiale, der ikke er bestemt til kontakt med fødevarer, eller hvis virksomheden anvender det forkert.

FKM er kun undersøgt til de anvendelser, som de er bestemt til. Det vil sige, at vi ikke kender risikoen ved andre anvendelser af materialet. Men vi ved, at eksempelvis høj temperatur kan øge afsmitningen af uønsket kemi.

Fødevarevirksomheder skal indhente og følge nødvendige anvendelsesanvisninger for FKM. Det kan være i form af mærkning, brugsanvisning eller anden dokumentation. Forhandlere af FKM skal sørge for, at de nødvendige anvendelsesanvisninger følger med materialet ved salg. Mangelfulde eller forkerte oplysninger til fødevarevirksomheder kan føre til forkert anvendelse og dermed øget afsmitning af uønskede kemiske stoffer til mad og drikke.

Kampagnen går ud på, at

  • kontrollere brugen af fødevarekontaktmaterialer (FKM) i detailfødevarevirksomheder.
  • vejlede om korrekt anvendelse af FKM i detailfødevarevirksomheder, herunder om genbrug af emballager.
  • kontrollere og vejlede om mærkning af FKM hos FKM-engrosforhandlere.
  • kontrollere, at der er overensstemmelse mellem anvendelsesanvisninger i overensstemmelseserklæringen og mærkningen hos FKM-engrosforhandlere.

Mere information følger.

Mere information følger.

Marts til juni 2024.

Mere information følger.

Kontakt

Fødevarestyrelsens pressetelefon
Telefon:2284 4834