Kædehovedkontoret kan have ansvar og styring for andre end områderne nedenfor. Kæden skal ved ansøgningen, om at blive omfattet af kædekontrolordningen, vedhæfte en liste over emner/områder som kædehovedkontoret har ansvar for og styrer i forhold til de enkelte virksomheder i kæden. Listen skal have samme detaljeringsniveau som eksemplerne nedenfor med angivelse af hovedområder og underområder.
1. Behandling af fødevarer
- Procedurer for tilbagekaldelse.
- Procedure for behandling af forbrugerklager.
2. Virksomhedens egenkontrolprogram
- Risikoanalyse for kædens virksomheder.
- Implementering af risikoanalyse og egenkontrolprogram i virksomhedens kædeenheder. Hvilke procedurer har virksomheden til at sikre, at det er de rigtige versioner af procedurer, som anvendes i de decentrale enheder.
- Udarbejdelse af ”ramme egenkontrolprogram” for kædens virksomheder herunder HACCP-plan.
- Procedurer for revision af hove.
3. Offentliggørelse af kontrolrapport
Offentliggørelse af kædevirksomheders kontrolrapporter på hjemmeside
4. Uddannelse i hygiejne
Procedurer for uddannelse/træning af personale som håndterer fødevarer i virksomhedens kædeenheder.
6. Godkendelser m.v.
Kontrol af procedurer for leverandører som virksomhedens kædeenheder skal anvende, herunder transportvirksomheder.
7. Særlig mærkningsordninger
- Procedurer obligatorisk og frivillig mærkning af oksekød
- Procedurer og opskrifter ift. nøglehulsmærkning
8. Tilsætningsstoffer m.v.
Receptkontrol af opskrifter med anvendelse af tilsætningsstoffer
9. Kemiske forureninger
Overholdelse af grænseværdier for kemiske forureninger ved import og samhandel af fødevarer. For eksempel PAH i olie, Aflatoxin nødder og Pesticider frugt og grønt.
10. Emballage m.v.
- Dokumentation for FKM som kædens virksomheder skal anvende, herunder overensstemmelseserklæringer på plast.
- Dokumentation for sporbarhed på emballage et led tilbage.