Jagt i frie områder
Hvis du går på jagt i frie områder i et land med afrikansk svinepest, kan du lovligt tage kødet med hjem. Fødevarestyrelsen anbefaler dog, at du undlader at tage kød med hjem fra disse områder, da sygdommen spreder sig, og der er risiko for at tage smitte med hjem fra områder, hvor sygdommen endnu ikke er opdaget.
Jagt i restriktionszone I
Hvis du går på jagt i restriktionszone I (også kaldet bufferzonen), skal alle nedlagte vildsvin testes for virus, før kødet frigives til jægeren. Det er de lokale myndigheder, der står for at teste. Det er forbudt at tage vildsvinekød, der ikke er testet (med negativt resultat) fra bufferzonen, med til Danmark.
Jagt i restriktionszone II og III
Skyder du et vildsvin, som er smittet med afrikansk svinepest, kan virus overleve i kødet, og der er således risiko for at bringe smitten med hjem til Danmark. Derfor er det forbudt at tage vildsvinekød med hjem til Danmark fra områder, hvor der er konstateret afrikansk svinepest, dvs. restriktionszone II og III.
Jagt uden for EU
Går du på jagt uden for EU, må du ikke tage kød med ind i EU hverken fra jagten eller fra et supermarked. Det er forbudt for privatpersoner at tage kød- og mælkeprodukter med ind i EU.