Der er defineret et slutpunkt for huder og skind fra hovdyr, når huder eller skind er godkendt til konsum. Det betyder, at når kravene til slutpunktet er opfyldt, må huder og skind udleveres fra slagterier uden restriktioner. Privatpersoner kan altså få udleveret skind og huder fra slagteri.
Betegnelsen hovdyr omfatter uparrettåede hovdyr (herunder heste) og parrettåede hovdyr (herunder klovdyr, f.eks. får, svin og kvæg).
Huder og skind, der stammer fra hovdyr, og som er godkendt til konsum:
- er ikke omfattet af forordningen om bestemmelser for animalske biprodukter.
- må udleveres fra slagterier.
- skal ikke ledsages af et handelsdokument efter forordningen om bestemmelser for animalske biprodukter.
- må udleveres til en virksomhed, der ikke er registreret eller godkendt efter forordningen om animalske biprodukter.
- har ikke krav om, at transportøren er registreret efter forordningen om animalske biprodukter.
Alle andre huder er omfattet af forordningen om bestemmelser for animalske biprodukter.
Find reglerne om huder og skind
Huder og skind er defineret som et slutpunkt i artikel 3, pkt. d i gennemførelsesforordningen.
Huderne er slutpunkt, når de opfylder kravene i bilag XIII, kap V, pkt. C 1 i gennemførselsforordningen. Det vil sige, når de har status som konsum.
Hvis hovdyret ikke er bestemt til konsum, gælder andre regler
Huder og skind, der stammer fra hovdyr, og som ikke er godkendt til konsum, er omfattet af forordningen om bestemmelser for animalske biprodukter. Kontakt Fødevarestyrelsen i tilfælde, hvor der er behov for udlevering af huder, som ikke er godkendt til konsum.
For huder, der som udgangspunkt er omfattet af forordningen om animalske biprodukter, kan der gives tilladelse til at undtage forordningen om bestemmelser for animalske biprodukter. Tilladelsen gives efter artikel 20 pkt. 1 og 4 i gennemførelsesforordningen.
Tilladelse kan kun gives ved private formål. Tilladelser skal gives af Fødevarestyrelsens lokale veterinærenhed.