Der er mikrobiologiske krav til slutprodukter af foder, hvor prøverne er taget under oplagring eller ved udlagring fra forarbejdningsanlægget:
- salmonella: ingen i 25 g: n = 5, c = 0, m = 0, M = 0
- enterobakterier: n = 5, c = 2, m = 10, M = 300 i 1 g
hvor:
n = antallet af udtagne prøver, der skal undersøges
m = tærskelværdien for antallet af bakterier; resultatet betragtes som tilfredsstillende, hvis antallet af bakterier i alle udtagne prøver ikke overstiger m
M = maksimumsværdien for antallet af bakterier; resultatet betragtes som utilfredsstillende, hvis antallet af bakterier i én eller flere af de udtagne prøver er M eller derover
c = antallet af udtagne prøver, hvis bakterietal kan ligge mellem m og M, idet prøven stadig betragtes som acceptabel, hvis bakterietallet i de andre udtagne prøver er m eller derunder.
De mikrobiologiske krav gælder ikke for afsmeltet fedt eller fiskeolie fra forarbejdning af animalske biprodukter, hvis der udtages prøver af det forarbejdede animalske protein, der fremkommer under samme forarbejdningsproces, for at sikre, at disse krav er overholdt.