Sitet bruges til at opbygge og teste indhold og funktionalitet, inden det flyttes til den rigtige hjemmeside
Se reglerne for kemiske forureninger og EU-Kommissionens henstillinger om overvågning og reduktion af kemiske forureninger (inklusive naturlige toksiner) i fødevarer og foder.
Kommissionens forordning (EU) 2023/915 af 25. april 2023 om maksimalgrænseværdier for bestemte forurenende stoffer i fødevarer og om ophævelse af forordning (EF) nr. 1881/2006
Forordning 2017/2158 om afbødende foranstaltninger og benchmarkniveauer for reduktion af forekomsten af akrylamid fødevarer
Bekendtgørelse om visse forureninger i fødevarer (620/2023)
Bekendtgørelse om per- og polyfluoralkylstoffer (PFAS) i kvæg og får (1386/2023)
Vejledning per- og polyfluoralkylstoffer (PFAS) i kvæg og får
Bekendtgørelse om tilladelse til afgræsning af forurenede områder med særlige naturbeskyttelseshensyn (1385/2023)
Vejledning om tilladelse til afgræsning af forurenede områder med særlige naturbeskyttelseshensyn
Så også relevante EU-henstillinger, f.eks. for PFAS.
Kommissionens forordning (EF) nr. 401/2006 af 23. februar 2006 om prøveudtagnings- og analysemetoder til offentlig kontrol af indholdet af mykotoksiner i fødevarer
EU forordning 178/2010 om ændring af forordning (EF) nr. 401/2006 for så vidt angår jordnødder, andre oliefrø, trænødder, abrikoskerner, lakrids og vegetabilsk olie.
Kommissionens forordning (EF) nr. 1882/2006 af 19. december 2006 om prøveudtagnings- og analysemetoder til offentlig kontrol af indholdet af nitrat i visse fødevarer
Kommissionens forordning (EF) nr. 333/2007 af 28. marts 2007 om prøveudtagnings- og analysemetoder til kontrol af indholdet af sporstoffer og procesforureninger i fødevarer
Kommissionens forordning (EU) 2017/644 af 5. april 2017 om prøveudtagnings- og analysemetoder til kontrol af indholdet af dioxiner, dioxinlignende PCB'er og ikke-dioxinlignende PCB'er i visse fødevarer
Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2022/1428 af 24. august 2022 om prøveudtagnings- og analysemetoder til kontrol af perfluoralkylstoffer i visse fødevarer
Henstilling nr. 2016/22 af 7. januar 2016 om forebyggelse og reduktion af ethylcarbamatforurening i brændevin af stenfrugter og brændevin af presserester af stenfrugter og om ophævelse af henstilling nr. 2010/133/EU
Henstilling nr. 2014/662 af 10. september 2014 til forebyggelse og reduktion af opiumalkaloider i valmuefrø
Henstilling nr. 2014/193 af 4. april 2014 om reduktion af forekomsten af cadmium i fødevarer
Henstilling nr. 2003/598 af 11. august 2003 om forebyggelse og reduktion af patulinforureninger i æblesaft og æblesaftingredienser i andre drikkevarer
Kommissionens henstilling (EU) 2022/1431 af 24. august 2022 om overvågning af perfluoralkylstoffer i fødevarer
Henstilling nr. 2010/161 af 17. marts 2010 om overvågning af perflouralkylstoffer i fødevarer
Kommissionens henstilling (EU) 2022/561 af 6. april 2022 om overvågning af forekomsten af glycoalkaloider i kartofler og produkter afledt af kartofler
Kommissionens henstilling (EU) 2022/553 af 5. april 2022 om overvågning af forekomsten af Alternaria-toksiner i fødevarer
Kommissionens henstilling (EU) 2022/495 af 25. marts 2022 om overvågning af forekomsten af furan og alkylfuraner i fødevarer
Henstilling nr. 2007/196 af 28. marts 2007 om overvågning af forekomsten af furan i fødevarer
Kommissionens henstilling EU) 2019/1888 af 7. november 2019 om overvågning af forekomsten af acrylamid i visse fødevarer
Henstilling nr. 2010/307 af 2. juni 2010 om overvågning af acrylamidindholdet i fødevarer
Henstilling nr. 2013/647 af 8. november 2013 om undersøgelser af acrylamidindholdet i fødevarer
Kommissionens henstilling (EU) 2018/464 af 19. marts 2018 om overvågning af metaller og jod i tang, saltplanter og produkter baseret på tang
Kommissionens henstilling (EU) 2017/84 af 16. januar 2017 om overvågning af mineraloliekulbrinter i fødevarer og i materialer og genstande bestemt til kontakt med fødevarer
Kommissionens henstilling (EU) 2016/2115 af 1. december 2016 om overvågning af forekomsten af Δ9-tetrahydrocannabinol, dets prækursorer og andre cannabinoider i fødevarer
Henstilling nr. 2016/1111 af 6. juli 2016 om overvågning af nikkel i fødevarer
Henstilling nr. 2016/688 af 2. maj 2016 om overvågning og forvaltning af forekomsten af dioxiner og PCB'er i fisk og fiskevarer fra Østersøregionen
Henstilling nr. 2013/711 af 3. december 2013 om reduktion af forekomsten af dioxiner, furaner og PCB'er i foder og fødevarer
Henstilling nr. 2014/663 af 11. september 2014 om ændring af bilaget til henstilling nr. 2013/711 om reduktion af forekomsten af dioxiner, furaner og PCB'er i foder og fødevarer
Henstilling nr. 2015/1381 af 10. august 2015 om overvågning af arsen i fødevarer
Henstilling nr. 2015/976 af 19. juni 2015 om overvågning af tropanalkaloider i fødevarer
Henstilling nr. 2015/682 af 29. april 2015 om overvågning af perchlorat i fødevarer
Statement regarding perchlorate in food on 10 March 2015, updated 23 June 2015
Henstilling nr. 2014/661 af 10. september 2014 om overvågning af 2- og 3-monochlorpropan-1,2-diol (2- og 3-MCPD), og 2- og 3-MCPDfedtsyreestere og glycidylfedtsyreestere i fødevarer
Henstilling nr. 2013/165 af 27. marts 2013 om forekomsten af T-2-toksin og HT-2-toksin i korn og kornprodukter
2012/154/EU: Kommissionens henstilling af 15. marts 2012 om overvågning af forekomsten af meldrøjealkaloider i foder og fødevarer EØS-relevant tekst
Kommissionens henstilling af 3. marts 2014 om overvågning af spor af bromerede flammehæmmere i fødevarer EØS-relevant tekst
Bekendtgørelse nr. 759 af 4. november 1986 om forbud mod afsætning m.m. af fisk fanget i Grindsted og Varde åer m.v.
Bekendtgørelse nr. 245 af 6. april 2001 om forbud mod fiskeri m.v. ved Harboøre Tange
Bekendtgørelse nr. 924 af 20. juni 2022 om fiskeri i Københavns Havn
Bekendtgørelse nr. 1487 af 5. december 2016 om risikostyringsforanstaltninger ved markedsføring af visse fiskearter med oprindelse i Østersøregionen
Bekendtgørelse nr. 775 af 10. august 2009 om ilandbringelse af fisk fra områder med kemisk krigsmateriel