Kostråd, klima og madkultur - nu og i fremtiden

Fødevarestyrelsen, Madkulturen og Gyldendal2023

Online undervisningsforløb for 7. - 9. klasses elever i naturfag.

Undervisningsmaterialet "Kostråd, klima og madkultur - nu og i fremtiden" skal lære eleverne i folkeskolen om, hvordan den mad, vi spiser, påvirker sundhed og klima.

Undervisningsmaterialet, som sætter fokus på De officielle Kostråd, klima og madkultur, er udviklet i et samarbejde mellem Fødevarestyrelsen, Madkulturen og Gyldendal.

Undervisningsforløbet skal klæde elever på til at:

  • Undersøge madens indhold af næringsstoffer
  • Arbejde med modeller inden for kost, sundhed, klima og produktion
  • Forstå, hvordan produktionen af fødevarer påvirker klimaet
  • Beskrive en fødevares vej fra jord til forbruger
  • Kende sygdomme, som kan være påvirket af din livsstil
  • Begrunde forslag til fremtidens fødevarer og kostråd