Slagtning på bedriften

Dyr, der skal slagtes, bliver oftest transporteret levende til slagtning på et slagteri, men der er også mulighed for at slagte dyr på bedriften uden at gå på kompromis med fødevaresikkerhed, dyrevelfærd og dyresundhed.

Du skal være opmærksom på, at det ikke længere er muligt at få slagtet dyr under gårdslagtningsmodellen.

Her kan du se en oversigt over slagtemuligheder på bedriften (pdf)

Læs her om mulighederne for at slagte på bedriften: 

Nødslagtning af dyr der er kommet til skade

Slagtning af hest, kvæg, grise, får og geder på bedriften

Opdrættet vildt: hjort, vildsvin, struds og bison kan aflives på bedriften

Autoriserede mobile slagterier

Autoriseret slagteri på bedrift

Hjemmeslagtning til egen husholdning

Kontakt

Hvis du har spørgsmål til slagtemuligheder, ring til Fødevarestyrelsen på tlf.: 72 27 69 00

Læs her om vagtembedsdyrlæger

Slagterier

Aflivningsforordningen indeholder regler og krav for at slagte og aflive dyr.

Læs om kraverne for slagtning og aflivning på slagterier her