Humle tilhører hampfamilien (Cannabaceae).
Der er tradition for at anvende de unge humleskud som fødevare i dele af Europa, særligt Spanien og Italien.
Stænglerne indeholder oxalsyre, men i mængder klart under, hvad der findes i oxalsyreholdige planter som spinat. Langt de fleste videnskabelige data om H. lupulus vedrører plantens koglelignende stande af hunblomster (humlekopper), som bruges i stort omfang ved brygning af øl. Humlekopper indeholder fytoøstrogenet 8-prenylnaringenin, et stof der potentielt kunne have en toksikologisk interesse, men der foreligger ingen analyser af indholdet af dette stof i skuddene. Der er kun få data for indholdsstoffer i skuddene og ingen af disse data giver anledning til sundhedsmæssige betænkeligheder. Samlet set er der på basis af de meget begrænsede tilgængelige data ikke fundet informationer om, at indtag af skuddene skulle udgøre en sundhedsmæssig risiko for mennesker. Den manglende viden om indholdet af fytoøstrogener i skuddene, medfører en usikkerhed i vurderingen, og derfor tilrådes det, at man begrænser sig til et lejlighedsvist indtag.