Fyld madpakken med inspiration fra Madpakkehånden
Fødevarestyrelsen har lavet en simpel huskemodel, der viser, hvad der er godt at få med i en sund, varieret og klimavenlig madpakke. Den hedder Madpakkehånden.
Du kan huske på Madpakkehåndens fem fingre med fem forskellige fødevaregrupper, når du skal lave madpakker næste gang:
- Fuldkornsbrød: Brug rugbrød eller andet fuldkornsbrød
- Grønt: Tilføj snackgrønt, salat eller grønt på brødet
- På brødet: Brug bælgfrugter, æg, ost eller kød
- Fisk: Tilføj forskellige slags fisk og skaldyr
- Frugt: Tilføj som det friske og søde
Vælg mad uden uønsket kemi
- Vælg brune abrikoser frem for de gule
- Begræns tun, rosiner og iste
- Gå udenom riskiks, rå champignon og tangchips
Brug gerne resterne fra din aftensmad
Det er en smart måde at reducere madspild på og sikre variation i madpakken.