Eksportér fødevarer til Hong Kong

Her kan du finde information om, hvordan du ansøger om at blive godkendt til at eksportere fødevarer til Hong Kong. Du kan også se listen over godkendte virksomheder.

Nogle virksomheder skal være godkendte til eksport af fødevarer til Hong Kong inden eksporten. Inden du begynder ansøgningsprocessen, skal du undersøge, om du lever op til Hong Kongs særkrav.

Din virksomhed skal være godkendt, hvis du eksporterer:

  • Oksekød
  • Fårekød
  • Grisekød
  • Fjerkræ
  • Fødevarer som skal opbevares på køl
  • Fødevarer som skal opbevares på frys

Din virksomhed skal ikke være godkendt, hvis du eksporterer:

  • Varmebehandlet kød
  • Konserveret kød
  • Kødprodukter

Fødevarestyrelsen vurderer, at du opfylder de fleste krav fra Hong Kong, hvis du følger europæisk/dansk lovgivning. Du skal dog være opmærksom på, om at du skal have et SSOP-program.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at du kontakter din lokale kontrolenhed, for at få afklaret, om du overholder særkravene. Du kan læse om særkravene i Anneks II. 

SSOP-program

Et SSOP-program er et program, som beskriver de procedurer, virksomheden udfører før og under produktion for at minimere direkte og indirekte forurening af produkter. Et korrekt implementeret program skal sikre, at faciliteter og udstyr er tilstrækkeligt rengjort før opstart, og at tilstrækkeligt hygiejne opretholdes under produktion.

Karakteristisk for et SSOP-program er:

  • et skriftligt program som beskriver de involverede procedurer og hyppigheden hvormed de udføres
  • identifikation af virksomhedsansvarlige for implementering og overvågning af procedurerne
  • dokumentation for overvågning og for korrigerende handlinger, som er tilgængelig for myndigheden for verifikation
  • korrigerende handlinger som inkluderer passende disponering af produkt og
  • virksomhedens periodevise evaluering af systemets effektivitet

USA-godkendte kødvirksomheder opfylder automatisk SSOP-kravet.

[Indsæt et par linjer om de webformularer, man skal udfylde]