Fødevarestyrelsen vurderer, at du opfylder de fleste krav fra Hong Kong, hvis du følger europæisk/dansk lovgivning. Du skal dog være opmærksom på, om at du skal have et SSOP-program.
Fødevarestyrelsen anbefaler, at du kontakter din lokale kontrolenhed, for at få afklaret, om du overholder særkravene. Du kan læse om særkravene i Anneks II.
SSOP-program
Et SSOP-program er et program, som beskriver de procedurer, virksomheden udfører før og under produktion for at minimere direkte og indirekte forurening af produkter. Et korrekt implementeret program skal sikre, at faciliteter og udstyr er tilstrækkeligt rengjort før opstart, og at tilstrækkeligt hygiejne opretholdes under produktion.
Karakteristisk for et SSOP-program er:
- et skriftligt program som beskriver de involverede procedurer og hyppigheden hvormed de udføres
- identifikation af virksomhedsansvarlige for implementering og overvågning af procedurerne
- dokumentation for overvågning og for korrigerende handlinger, som er tilgængelig for myndigheden for verifikation
- korrigerende handlinger som inkluderer passende disponering af produkt og
- virksomhedens periodevise evaluering af systemets effektivitet
USA-godkendte kødvirksomheder opfylder automatisk SSOP-kravet.