Materialet er rettet til diætister, kostvejledere og andre sundhedsformidlere.
Kostrådscirklen er en visuel illustration af De officielle Kostråd og er inddelt i 6 fødevaregrupper:
• Grøntsager og frugt
• Mad med fuldkorn og kartofler
• Nødder, frø og planteolier
• Bælgfrugter
• Mejeriprodukter og æg
• Fisk og kød
Med udgangspunkt i de 6 fødevaregrupper viser Kostrådscirklen proportionerne i kostens sammensætning, dvs. den relative mængde mad (i gram), der ifølge De officielle Kostråd skal indtages fra én fødevaregruppe i forhold til de andre (baseret på en kost på 10 MJ). På den måde skal Kostrådscirklen på en visuel og let forståelig måde illustrere hovedbudskaberne i De officielle Kostråd.
I materialet her "Fakta og faglige budskaber" er der uddybende information om de 6 fødevaregrupper i Kostrådscirklen. Du kan også læse et udpluk af de anbefalinger, der knytter sig til de 6 fødevaregrupper ifølge De officielle Kostråd. Du kan fx læse at grøntsager og frugt udgør ca. 2/5 af kostrådscirklen. Publikationen indeholder ikke en gengivelse af alle kostråd og anbefalinger. Den fulde information om De officielle Kostråd finder du i kostrådspjecen og på siden om Kostrådscirklen .
Find plakaten Kostrådscirklen