Kostrådscirklen: Fakta og faglige budskaber til brug for ernærings- og sundhedsformidlere

Fødevarestyrelsen2022

Fakta og faglige budskaber når du skal formidle Kostrådscirklen.

Materialet er rettet til diætister, kostvejledere og andre sundhedsformidlere.

Kostrådscirklen er en visuel illustration af De officielle Kostråd og er inddelt i 6 fødevaregrupper:

•    Grøntsager og frugt 
•    Mad med fuldkorn og kartofler
•    Nødder, frø og planteolier
•    Bælgfrugter
•    Mejeriprodukter og æg
•    Fisk og kød

Med udgangspunkt i de 6 fødevaregrupper viser Kostrådscirklen proportionerne i kostens sammensætning, dvs. den relative mængde mad (i gram), der ifølge De officielle Kostråd skal indtages fra én fødevaregruppe i forhold til de andre (baseret på en kost på 10 MJ). På den måde skal Kostrådscirklen på en visuel og let forståelig måde illustrere hovedbudskaberne i De officielle Kostråd. 

I materialet her "Fakta og faglige budskaber" er der uddybende information om de 6 fødevaregrupper i Kostrådscirklen. Du kan også læse et udpluk af de anbefalinger, der knytter sig til de 6 fødevaregrupper ifølge De officielle Kostråd. Du kan fx læse at grøntsager og frugt udgør ca. 2/5 af kostrådscirklen. Publikationen indeholder ikke en gengivelse af alle kostråd og anbefalinger. Den fulde information om De officielle Kostråd finder du i kostrådspjecen og på siden om Kostrådscirklen  
Find plakaten Kostrådscirklen