Det strategisk sektorsamarbejde med Indien

Fødevarestyrelsen samarbejder med myndigheder i vækst- og udviklingslande om at udvikle rammebetingelserne for grøn omstilling og bæredygtig udvikling på fødevareområdet gennem det udviklingspolitiske strategiske sektorsamarbejde (SSC).

Det aktuelle samarbejde mellem de indiske myndigheder og Fødevarestyrelsen udspringer af det Grønne Strategiske Partnerskab mellem den danske og indiske regering og bygger på to sektorspecifikke samarbejdsaftaler underskrevet i april 2018.

  • Den ene samarbejdsaftale er indgået mellem Fødevarestyrelsen og the Food Safety and Standard Authority of India (FSSAI) og omhandler:
    fødevaresikkerhed og -forarbejdning.
  • Den anden samarbejdsaftale er indgået med Ministry of Agriculture and Farmers Welfare (MoA) og omhandler:
    husdyr- og mælkeproduktion.

Etableringen af SSC-projektet i Indien omfatter en etårig indledningsfase, som, hvis den er vellykket, vil blive efterfulgt af en treårig første fase af projektet.

Vi er på sociale medier

Under #viarbejderforføden deler vi nyheder om, hvordan vi og andre arbejder for føden. Find inspiration til, hvad du kan gøre for at bidrage til et mere bæredygtigt samfund.