Spørgsmål og svar om Fødevarepartnerskabet

Her finder du svar på de oftest stillede spørgsmål om Fødevarepartnerskabet for sundhed og klima.

  • Både store og mindre virksomheder der producerer og/eller sælger fødevarer i Danmark f.eks. fødevareproducenter, restauranter, kantiner osv.
  • Virksomheder der distribuerer og sælger fødevarer i Danmark f.eks. detail og foodservice mv.
  • Brancheorganisationer der varetager interesser for flere af ovenstående virksomheder.
  • Sundhedsorganisationer og forbrugerorganisationer.
  • Forskning og uddannelsesinstitutioner.
  • Andre? Kontakt sekretariatet hvis I ikke hører under nogen af ovenstående virksomheder eller organisationer.

Man skal kunne se sin virksomhed arbejde med ét eller flere af nedenstående områder. Desuden skal man deltage aktivt i møder, planlægning af målsætninger mv.

  • Øge udbud, tilgængelighed og forbrugerefterspørgsel af sundere produkter og måltider (inkl. f.eks. Nøglehulsmærket).
  • Produktinnovation med mere fuldkorn, fisk og grøntsager i relevante kategorier.
  • Produktinnovation med mindre salt, sukker og/eller mættet fedt i relevante kategorier.
  • Øge markedsførings- og kommunikationsindsatsen for sundere produkter og måltider.
  • Påvirkning af forbrugernes bevidsthed om madens betydning for det gode og sunde liv og dermed få dem til at ændre adfærd til sundere spisevaner.

Man får bl.a.:

  • Et stærkt fødevarenetværk på højt niveau
  • Indflydelse på mål og handlingsplaner
  • Inspiration, sparring og nyeste viden om sund kost, innovation, forskning osv.
  • Dialog med Fødevarestyrelsen overordnet om Nøglehul, kriterier, anprisninger mv.
  • Sammen med andre om at gøre en forskel for et sundere og mere klimavenligt fødevareforbrug i Danmark – kan bruges i CSR rapporten og CSR/Corporate kommunikation.

Det er gratis at være partner i Fødevarepartnerskabet.

I hver grupper bliver der afholdt et møde om året på ca. fire timer. Mødested tilpasses partnerne i gruppen. Derudover vil det variere for partnerne, hvor mange ressourcer det vil kræve at arbejde med at nå målene i den enkelte virksomhed/organisation.

Fødevarestyrelsens ressourcer i partnerskabet

Der bliver lagt en del ressourcer i Fødevarepartnerskabet hos Fødevarestyrelsen. Sekretariatet består af flere personer med stærke kompetencer indenfor sund mad og ernæring, fødevarelovgivning, innovation, marketing, kommunikation, partnerskabssamarbejde mv.

Der er følgende grupper:

  • Frugt og grøntsager
  • Kød, fjerkræ, fisk og vegetarisk
  • Mejeri
  • Måltider (f.eks. færdigretter i detail, burgere og sandwiches som eat-in eller take-away)
  • Snacks og søde sager (f.eks. slik, kager, chips, müslibarer mv.)
  • Drikkevarer
  • Kommunikation og marketing

Deltagerne vil i produktgrupperne være Fødevarestyrelsen, indkøbschefer fra detail/foodservice, mens det for virksomheder og brancheforeninger vil være ansvarlige for salg, innovation, marketing, kvalitet eller lignende.

Deltagerne i Kommunikation og Marketing gruppen vil være marketing- eller kommunikationsansvarlige fra Fødevarestyrelsen, sundhedsorganisationer, interesseorganisationer, brancheorganisationer, detail og virksomheder.

Partnerskabet har mange partnere

Partnerskabet inkluderer Fødevarestyrelsen og over 100 stærke partnere indenfor detail, foodservice, fødevareproducenter, sundhedsorganisationer, interesseorganisationer, uddannelses- og forskningsinstitutioner mv.

Se alle partnere i Fødevarepartnerskabet for sundhed og klima

Man kan være med i alle de grupper, hvor man kan bidrage til målene indenfor gruppen.

Hvis I er i tvivl om, hvilken gruppe/hvilke grupper I bør være med i, så kontakt sekretariatet.

Tilmelding

Ønsker I at blive partner, så kontakt os på telefon eller mail. 

Kontakt os gerne, hvis I vil være med som partner og have indflydelse!

Se information om kontakt til sekretariatet nederst på siden.

Udmelding

Man kan sagtens melde sig ud igen. Det kan være, hvis man f.eks. alligevel ikke mener at kunne bidrage til de mål, som bliver aftalt af partnerne i grupperne.

Kontaktperson

Specialkonsulent, cand.scient. Trine Grønlund
Telefon: 7227 6694  E-mail: trgn@fvst.dk