Nogle detailvirksomheder kan være under bagatelgrænsen. Det er en forudsætning, at virksomheden kun sælger eller donerer fødevarer til forbrugere, altså ikke til andre fødevarevirksomheder.
Eksempler på detailsalg under bagatelgrænsen
Du sælger eller donerer fødevarer ved lejlighedsvise arrangementer. F.eks. fra en bod på en festival:
- Du sælger eller donerer fødevarer op til ca. 10 gange om året, evt. af nogle dages varighed pr. gang.
- Salget eller donationen varer op til ca. 30 dage totalt i løbet af et år. De ca. 30 dage kan være én samlet periode, og så må du kun sælge eller donere i denne ene periode.
Du sælger eller donerer fødevarer hyppigt, men i mindre mængder:
- Du sælger eller donerer fire-fem portioner af mad hver uge. Det må være hver uge hele året.
- En portion kan være alt fra en enkelt portion til f.eks. en tre-retters menu, en kage eller et brød, f.eks. via en app, ved opslag på Facebook eller andre digitale platforme