Hvad må du sælge?
Som opdrætter af kaniner må du slagte og sælge egne slagtede kaniner til lokale butikker og restauranter.
Når du slagter kaniner
Du må flå og tage organerne ud af kaninerne før salg, men det er ikke et krav. Slagtning og efterfølgende behandling skal ske på bedriften (din ejendom), og du skal sørge for, at det foregår hygiejnisk forsvarligt.
Du skal bortskaffe det animalske affald efter bestemmelserne om animalske biprodukter.
Generelt om animalske biprodukter
Ved slagtning skal du overholde reglerne for slagtning og aflivning af dyr.
Slagtning og aflivning
Hvem må du sælge til?
Du må sælge de slagtede kaniner til lokale detailvirksomheder, f.eks. butikker og restauranter. Lokale detailvirksomheder er virksomheder, som ligger inden for en radius af 50 km fra din bedrift.
Hvis du vil sælge dine fødevarer til den endelige forbruger eller fra en gårdbutik, gælder nogle andre regler.
Læs om andre typer salg
Hvor må du sælge fra?
Du må sælge dine kaniner fra din bedrift. Du må også levere kaninerne til de detailvirksomheder, du sælger til.
Hvor meget må du sælge?
Du må sælge op til 500 kaniner om året. Det inkluderer både salg lokale butikker og restauranter, og hvis du sælger direkte til forbrugere.
Du skal kunne dokumentere dit salg. For hvert år skal du kunne dokumentere, at du ikke sælger mere end 500 kaniner i alt.
Hvis du producerer flere kaniner, skal de slagtes på et autoriseret slagteri.
Vigtige krav og regler
Dit salg skal ske hygiejnisk forsvarligt. Fødevarerne må ikke udsættes for forurening eller anden skadelig påvirkning.