Salg af frugt og grønt til butikker, restauranter og engrosvirksomheder

Læs mere om, hvad du som frugt- og grøntavler eller samler/sanker må sælge til butikker, restauranter og engrosvirksomheder.

Hvad må ​du sælge?

Som avler eller saml​er/sanker må du sælge rå frugt og grønt, kartofler, bær, svampe, tang og andre alger, som du selv har dyrket, avlet eller indsamlet til fødevarevirksomheder som butikker, restauranter og engrosvirksomheder.​​

Hvem m​å ​du sælge til?

Du må sælge dine produkt​er til fødevarevirksomheder uden begrænsning, f.eks. til butikker, restauranter og engrosvirksomheder.​

Hvis du vil sælge​​ dine fødevarer til den endelige forbruger eller fra en gårdbutik, gælder nogle andre regler.

Læs om andre typer salg​

Hvor må d​​​u sælge fra?

Du må sælge fra din ejendom. Du må også levere dine produkter til fødevarevirksomheder som butikker, restauranter og engrosvirksomheder.​

Hvor meget må du sælge?

Du må sælge dine produkter uden mængdebegrænsning til fødevarevirksomheder.

Vigtige krav og regler

Dit salg skal ske hygiejnisk forsvarligt. Fødevarerne må ikke udsættes for forurening eller anden skadelig påvirkning.

Registrering

Hvis du producerer korn, æbler mv. (vegetabilske primærprodukter), skal du registrere dig som primærproducent på landbrugsindberetning.dk.

Registrer dig som primærproducent