Når du har en fødevarevirksomhed, skal du have styr på hygiejne, rengøring og indretning i virksomheden.
Hygiejne
Omgivelser og skadedyr. Fødevarer i madvognen, madboden eller madcyklen skal være sikret mod forurening fra omgivelserne og mod skadedyr (f.eks. regn, støv, fugle).
Opbevaring af fødevarer. Du skal have et lager, der lever op til reglerne, hvis du opbevarer fødevarer, når du ikke er ude at sælge fra din virksomhed. Hvis du lejer lagerplads i en anden fødevarevirksomhed, skal det være klart beskrevet, hvem der har ansvar for hvilke varer osv.
Rengøring og indretning
Rengøring af maskiner og udstyr. Din madvogn, madbod eller madcyklen – og andre faciliteter og maskiner – skal rengøres og holdes rene.
Håndvask og toilet. Du skal have adgang til et toilet, hvis du er i gang så længe ad gangen, at du kan få behov for at gå på toilettet. Det vil sige, hvis salget varer mere end et par timer. Sørg for at vaske hænder efter toiletbesøg, før du genoptager arbejdet.
Mærkning. Du skal også overholde reglerne om mærkning af emballerede fødevarer og om egenkontrol.
Læs mere om fødevarehygiejne i Hygiejnevejledningen