Hvad må du sælge?
Som fisker eller dambruger må du sælge renset fisk og krebsdyr, men ikke fisk som er flået eller fileteret. Slagtning og rensning af fiskene skal ske ombord på et fiskefartøj eller ved dambruget.
Hvem må du sælge til?
Du må sælge fisk og krebsdyr direkte til forbrugere. Det kan du læse om her på siden
Hvis du vil sælge æg fra f.eks. en gårdbutik eller til lokale butikker og restauranter, gælder nogle andre regler.
Læs om andre typer salg
Hvor må du sælge fra?
Du må sælge fisk og krebsdyr fra dit fiskefartøj eller fra en bod på kajen.
Som dambruger må du sælge fra dambruget eller fra en bod ved vejen ved dambruget.
Hvor meget må du sælge?
Du må sælge op til 4.000 kg fisk og krebsdyr om året direkte til forbrugere. Du skal hvert år kunne dokumentere, at du ikke sælger mere end 4.000 kg fisk og krebsdyr fra dit fiskefartøj eller dambrug direkte til forbruger.
Hvis du vil sælge mere end 4000 kg direkte til forbrugere, skal du oprette en detailvirksomhed. Det kan være en butik eller restaurant, som du skal registrere hos Fødevarestyrelsen.