Du må pr. år i alt sælge/levere 2.000 stk. slagtet fjerkræ
Du må sælge/levere 2.000 stk. fjerkræ af egen produktion, som du har slagtet på bedriften, til din egen gårdbutik eller restaurant pr. år.
Du må plukke dyrene. Du må tage organerne ud af dyrene før salg/levering. Du skal sørge for, at udtagningen foregår hygiejnisk forsvarligt. Når du har taget organerne ud, skal du hurtigst muligt rengøre og nedkøle de slagtede dyr til højst 5 °C.
Du må i alt sælge/levere 2.000 stk. fjerkræ/år af egen produktion, som du har slagtet på bedriften, direkte til forbrugerne og til din egen gårdbutik eller restaurant og andre lokale butikker og restauranter.
Du må sælge et ubegrænset antal fjerkræ fra andre producenter
Der er ikke en øvre grænse for, fra hvor mange andre lokale primærproducenter, du må modtage slagtet fjerkræ i din gårdbutik eller restaurant. Du skal dog kunne dokumentere, hvor du har modtaget fjerkræ fra.
Du må gerne sælge til andre butikker
Din detailbutik, fx gårdbutik, må gerne levere til andre detailbutikker i henhold til 1/3-reglen, dvs. hvad der svarer til 1/3 af din gårdbutiks totale omsætning af animalske fødevarer, fx kyllinger. Denne aktivitet skal særskilt registreres. Butikken, som du leverer til, skal ligge inden for en radius af 50 km.
Hvis du modtager færdigpakket fjerkræ fra et slagteri, må du også afsætte til andre fødevarevirksomheder efter oplagringsreglen, dvs. du skal opbevare fjerkræet ved højst 4 °C, og der er ikke nogen afstandsgrænse. Denne aktivitet skal særskilt registreres.
Du skal være registreret hos Fødevarestyrelsen
For at sælge/levere fjerkræ af egen produktion, som du har slagtet på bedriften, skal du være registreret til aktiviteten hos Fødevarestyrelsen.
Du skal ligeledes være registreret som primærproducent.
Hvad er en primærproducent?
En primærproducent producerer, opdrætter eller dyrker primærprodukter. Fx en landmand, der opdrætter fjerkræ til slagt eller ægproduktion.
Flokken skal være testet for salmonella
Høns og kalkuner skal være testet for salmonella. Det skal ænder og gæs ikke.
Flokken skal være testet for salmonella, og resultatet skal foreligge før slagtning.
Læs mere
Du kan læse mere og finde henvisning til reglerne på siderne om mindre salgsaktiviteter.
Læs mere om, hvordan du bliver registreret hos Fødevarestyrelsen.