Du skal altid overholde de generelle mærkningsregler
1. Tilsætningsstoffer, der anvendes i en fødevare, skal angives i ingredienslisten på den færdigpakkede fødevare.
2. Tilsætningsstoffer skal mærkes med tilsætningsstofkategori (f.eks. 'Farvestof' eller 'Konserveringsstof') samt E-nummer eller specifik kemisk betegnelse. For eksempel: Farvestof: E 120 eller farvestof: carminsyre (carmin).
3. Mærkningen skal være på dansk.
Du skal også overholde de specifikke mærkningsregler for tilsætningsstoffer
Særligt for farvestoffer
Hvis en fødevare indeholder farvestoffer tartrazin (E 102), quinolin gult (E 104), Sunset yellow (E 110), Azrubin (E 122), Ponceau 4R (E 124), Allura Red (E 129), skal følgende advarselsmærkning anføres: "Kan have negativ indvirkning på børns aktivitet og koncentrationsevne."
Særligt for svovldioxid og sulfitter
Svovldioxid og sulfitter (E 220-224, 226-228) er allergene og skal mærkes som sådan, hvis der er mere end 10 mg/kg til stede i fødevaren. Her skal alle kilder til svovldioxid og sulfitter medregnes.
Særligt for sødestoffer
Aspartam: Skal mærkes med: "Indeholder phenylalaninkilde".
Polyoler: Hvis en fødevare indeholder mere end 10 % polyoler, skal den udstyres med mærkningen ”Kan virke afførende”.
Sødestoffer til bordbrug: Skal indeholde angivelsen: "Sødestof til bordbrug på basis af" fulgt af navnet eller navnene på de sødestoffer, der indgår i produktet.