Marts - juli: Opbevaringstemperaturer af letfordærvelige fødevarer

Kampagnen har fokus på detailvirksomheders opbevaring af kølekrævende fødevarer.
Opbevares kølekrævende fødevarer ved de forkerte temperaturer, kan dette have betydning for fødevaresikkerheden.

Kølekrævende fødevarer, er fødevarer, som ved opbevaring ved stuetemperatur i løbet af kort tid vil udvikle afvigende udseende, lugt eller smag og kan danne grobund for vækst af sygdomsfremkaldende mikroorganismer. Derfor er det vigtigt, at fødevarevirksomheder opbevarer fødevarer ved de korrekte temperaturer og rutinemæssigt overvåger dette via temperaturmåling, samt at disse målinger sker korrekt. Fødevarestyrelsen har derfor igangsat denne kampagne, hvor temperaturer ved opbevaring og temperaturmåling er i fokus. Kampagnen vil også, som et rent vejledningselement, gøre virksomhederne opmærksomme på Fødevarestyrelsens nye IT-værktøj til sikker køleopbevaring.

Formålet med kontrolkampagnen er:

  • At kontrollere regelefterlevelsen ved opbevaring af fødevarer, som er omfattet af bilag 3 i
    Hygiejnebekendtgørelsen samt Hygiejneforordningen for animalske fødevarer.
  • Kontrol af om virksomhedens risikoanalyse er dækkende for opbevaring af kølekrævende fødevarer.
  • Kontrol og vejledning om vedligeholdelse af egnet udstyr til overvågning af opbevaringstemperatur,
    herunder nødvendig kalibrering eller eventuel kontrolmåling.
  • Vejlede virksomheder om Fødevarestyrelsens IT-værktøj til sikker køleopbevaring.

Mere information følger

Mere information følger

Marts - juli 2024

Mere information følger

Kontakt

Fødevarestyrelsens pressetelefon
Telefon:2284 4834