Alle enzymer, der bruges i danske fødevarer, gennemgår en grundig risikovurdering, inden de godkendes af Fødevarestyrelsen. Enzymerne skal risikovurderes og godkendes af Fødevarestyrelsen, inden de må anvendes i produktionen af fødevarer til det danske marked.
Det er nødvendigt, fordi et enzympræparat (oprenset enzym) aldrig er helt rent. Der kan være rester af uhensigtsmæssige stoffer i præparatet, som stammer fra produktionsprocessen, oprensningsprocessen eller formuleringen.
Danmark har haft national lovgivning for fødevareenzymer i årtier. Nedenfor finder du en guide til, hvordan du får et enzym bliver godkendt.
Frankrig har en godkendelsesordning for enzymer, der ligner den danske, og flere lande udenfor EU (fx Australien og USA) har andre former for godkendelses- eller registreringsordninger.
JECFA (Joint Expert Committee on Food Additives, en ekspertkomité under FAO og WHO) risikovurderer jævnligt enzymer, som herefter opføres på en liste over tekniske hjælpestoffer.