Sådan undgår engrosvirksomheder problemer med listeria

I otte trin guider vi dig igennem, hvordan virksomheden får styr på listeria.

Få styr på listeria i otte trin

1. Tjek, om listeria er aktuel for din virksomhed

  • Indhold: Guide, Fakta om listeria

2. Tjek om listeria kan vokse i fødevaren

  • Indhold: Fysisk/kemiske egenskaber, Historiske data, Vækstmodeller, Laboratorieundersøgelser, Videnskabelig litteratur

3. Find reglerne for listeria i fødevaren

  • Indhold: Guide til indplacering i fødevarekategori, Svar på typiske spørgsmål

4. Lav en risikoanalyse for listeria og en plan for egenkontrol

  • Indhold: Risikoanalyse, Kritiske kontrolpunkter, Gode arbejdsgange, Egenkontrol

5. Find ud af, om virksomheden skal tage prøver og lav en prøveplan

  • Indhold: Prøveplan, Produktprøver, Miljøprøver

6. Beskriv hvad virksomheden skal gøre ved fund af listeria

  • Indhold: Korrigerende handlinger, Tilbagetrækning

​​7. Gør grundigt rent for listeria i virksomheden

  • Indhold: Fotoplancher, Rengøring, Desinfektion, Biofilm

​8. Dokumentation for, at virksomheden har styr på listeria

  • Indhold: Tjekskema for dokumentation