Undgå pesticider
Økologisk korn, frugt og grønt, som fx gulerødder, kartofler og æbler er dyrket uden kemisk syntetiserede sprøjtemidler. Derfor indeholder økologiske fødevarer meget sjældent pesticidrester.
Ved at vælge økologisk frem for konventionelt sparer du dig selv og miljøet for sprøjtemidler. At spise økologisk frugt, grønt og kornprodukter er en god og sikker mulighed for at undgå pesticidrester fra fødevarer mest muligt.
Der må kun ved særlige behov anvendes nogle få former for naturlig udvundede sprøjtemidler i økologisk dyrkning. Derfor findes der stort set ikke pesticidrester i økologiske afgrøder.
Kun i få tilfælde har Fødevarestyrelsen kunne registrere pesticidrester i økologiske fødevarer. Der er som oftest tale om meget små mængder, der sandsynligvis skyldes forurening fra områder, der dyrkes konventionelt.
Fødevarestyrelsen anbefaler dog, at du altid skyller frugt og grønt, før du spiser det. For selv på økologisk frugt og grønt kan der sidde bakterier på skralden.
Pesticidrester i konventionelle afgrøder
Eventuelle pesticidrester i konventionelle afgrøder er dog godt regulerede, godt kontrollerede og grundigt vurderede, så de ikke udgør et sundhedsmæssigt problem.