Kassér muggent brød
Brød med mugpletter skal altid kasseres, da skimmelsvampene kan have bredt sig til hele brødet, uden at det er synligt.
Kasser altid saftige grøntsager og frugt (f.eks. tomat, agurk, vindruer og blommer), hvis de er angrebet af mug
Det er særligt vigtigt, at du kun bruger faste og friske bær og frugt, når du laver syltetøj, saft, mos og most. Æbler og pærer kan indeholde svampegiften patulin, og det skal du især være opmærksom på, hvis du presser saft af frugterne. Skær æblet igennem og kig efter råd ved kernehuset inden presning.
Skær mug af hårde grøntsager som kål, blomkål og gulerødder
På hårde, mindre vandholdige grøntsager og frugt, fx gulerødder, blomkål og kål, kan du nøjes med at fjerne den del der er ramt af mug.
Hvid mug/pels på champignoner er ikke skimmelsvamp
Hvis du ser 'hvid pels' på roden af dine champignoner, så er det deres eget mycelium og ikke skimmelsvampe. Dette kan du blot fjerne sammen med evt. rester af jord.
Kassér muggent syltetøj
Syltetøj med mugpletter skal altid kasseres, da der kan være svampegifte i hele glasset med syltetøj.
Kassér mugne nødder
Mugne nødder skal altid kasseres. Vær særligt opmærksom på, om paranødder er mugne i midten.
Skær mug af hård ost
Mælkeprodukter, f.eks. fløde og cremefraiche, og bløde oste, fx smelteost og brie, skal altid kasseres, hvis de er angrebet af mug. På hårde oste kan du skære mugpletten plus 1 cm rundt om det angrebne sted af.
Kassér kød med indhold af mug
Kød skal altid kasseres, hvis det er angrebet af mug. Det er ikke nok kun at fjerne den mugne del, f.eks. af en leverpostej eller andet kødpålæg.