tang

Råd til dig, som plukker tang som fødevarer

Tang er blevet en populær spise i Danmark både på restauranter og derhjemme. Spis trygt tang ved at følge Fødevarestyrelsens råd.

Pluk tang fra vandet og ikke fra stranden

Pluk kun frisk tang. Det gør du ved at plukke tangen i vandet og ikke samle den på stranden.

Pluk kun tang i klart og rent vand

Du bør se på vandet, når du plukker tang. Vandet skal være klart og rent. Derfor anbefaler Fødevarestyrelsen, at du undgår at samle tang ved havne, byer, åer og spildevandsudløb.

Undlad at plukke tang, hvis du ikke kender arten

Du bør kun plukke tang, når du kender tangarten. Så er der mindre risiko for, at du spiser tang med høje indhold af uønskede stoffer. 

Gør tangen ren inden spisning

Rengør tangen omhyggeligt, inden du spiser den.

  • Skyl først i havvand. Skyl tangen i havvand allerede under indsamlingen og fjern alle synlige organismer på tangen.
  • Skyl i postevand inden brug. Når du så skal bruge tangen, bør du vaske tangen grundigt i rent postevand. Ferskvand nedsætter dog tangens holdbarhed, og derfor skal du først vaske i postevand lige inden tilberedning.