Færdigpakkede frosne bær bør koge mindst 1 minut
Hvis du laver du smoothies eller desserter med færdigpakkede frosne jordbær, blåbær, brombær, hindbær eller andre bær fra supermarkedet, er det en god idé at give bærrene et hurtigt opkog på mindst 1 minut, inden du bruger dem. Frosne bær direkte fra posen fra især udlandet kan nemlig give roskildesyge eller leverbetændelse. Bærrene skal ”boble” i mindst 1 minut som tegn på, at de koger. Kogeanbefalingen gælder også restauranter og caféer.
Hvis du bruger færdige smoothieblandinger, så står det typisk på posen, om du bør varme indholdet op, før du bruger det i mad, som ikke bliver varmebehandlet.
Bær fra egen avl
Hjemmedyrkede bær kan du sagtens spise rå, også selv om de har været frosne – men skyl bærrene grundigt, inden du fryser dem. Der er ingen risiko ved bær, som man selv har avlet og frosset ned, hvis hygiejnen under produktionen i øvrigt har været i orden.