Det er muligt at bruge Nøglehullet på spisesteder som fx kantiner, hoteller og restauranter. Nøglehullet kan eksempelvis placeres som skilte ved eller i fx pålæg, brød, yoghurt og dressing på en buffet eller på menukortet ud for de enkelte produkter/retter med Nøglehullet.
Når der er tale om madretter (fødevaregruppe 26-31), skal du være opmærksom på, at det er den sammensatte madret, der har Nøglehullet og ikke de enkelte komponenter i madretten. Nøglehullet må derfor ikke placeres ved eller i de enkelte komponenter, der indgår i madretten, men kan fx vises ved siden af en tallerkenmodel af madretten eller på menukortet ud for den madret med Nøglehullet.
Hvis kunden selv skal øse madretten op på sin tallerken, er det nødvendigt, at kunden tydeligt kan se, hvilken sammensætning og portionsstørrelse Nøglehullet henviser til. En tallerkenmodel eller et billede af den madret, der har Nøglehullet, er en tilstrækkelig måde til at vise dette.
Spisesteder kan også i deres markedsføringsmateriale reklamere med, at der på spisestedet serveres fx madretter eller pålæg med Nøglehullet. Det er i så fald vigtigt, at det på spisestedet er tydeligt for forbrugeren, hvilke madretter m.v., der har Nøglehullet.