Dyrevelfærdsmærket

Dyrevelfærdsmærket er et statskontrolleret mærke, som hjælper dig med at se niveauet af dyrevelfærd i forskellige fødevarer.

Formålet med Dyrevelfærdsmærket er at skabe bedre dyrevelfærd ved at skabe en øget efterspørgsel fra forbrugerne på produkter produceret med ekstra fokus på dyrevelfærd. En øget efterspørgsel efter dyrevelfærdsprodukter betyder, at mærket bidrager til vækst i produktioner, hvor der er ekstra fokus på dyrevelfærd. Denne vækst sikrer, at endnu flere dyr får bedre dyrevelfærd, der igen giver forbrugerne et større udbud af dyrevelfærdskød og mejeriprodukter.

Mærket blev introduceret i 2017 og omfatter i dag kød og forarbejdede produkter fra grise, slagtekyllinger, okse- og kalvekød samt mejeriprodukter.

Dyrevelfærdsmærket skaber overblik

Dyrevelfærdsmærket tydeliggør niveauet af dyrevelfærd i kød- og mejeriprodukterne på en overskuelig måde, så det er nemmere for dig som forbruger at se, hvordan du kan bidrage til bedre dyrevelfærd.

Mærket inddeler produkterne i tre niveauer, så du kan vælge fx skinke, koteletter, pålæg, ost og mælk med lige præcis det niveau af dyrevelfærd, der passer til din præference og pengepung.

Mærket angiver, at dyrevelfærden i produktet er løftet over dansk lovgivning, og for hvert yderligere hjerte er kravene til dyrevelfærden øget yderligere.