Der er en række krav til indretning og drift af et lager, hvor der omlastes og/eller oplagres køkken- og madaffald og tidligere fødevarer, herunder at:
- Lageret skal på passende måde være adskilt fra andre virksomheder som f.eks. slagterier. Indretning af lagrene skal sikre, at hvis lageret bruges til andet end køkken- og madaffald og tidligere fødevarer, som er kategori 3 materiale, skal kategorierne holdes indbyrdes adskilt.
- Lagre, der anvendes til flere kategorier af animalske biprodukter skal være godkendt dertil, og det skal til enhver tid sikres, at kategorierne holdes indbyrdes adskilt. Vær opmærksom på at køkken- og madaffald fra international fart er kategori 1 materiale, og må kun omlastes og oplagres på lagre, der er godkendt til kategori 1 materiale.
- Lageret skal have et overdækket område til modtagelse og afsendelse af produkter, medmindre produkterne ledes bort via installationer, der hindrer spredning af risici for folke- og dyresundheden, f.eks. gennem lukkede rør til flydende produkter.
- Ved anvendelse af særlige hygiejne foranstaltninger og fysisk indretning af lagrene – kan direkte omlastning foregå udendørs - med direkte aflæsning til lækagesikret container. Dette kræver at virksomheden har specifikke hygiejne procedurer/egenkontrol og bemanding, der sikrer at evt. spild i forbindelse med omlastningen straks samles op, og at modtagecontainer straks lukkes til alle sider, inklusiv opadtil, efter hver omlastning.
- Lageret skal være indrettet, så det er let at rengøre og desinficere. Gulvene skal være indrettet så væsker let kan bortledes.
- Lageret skal have passende ordninger til beskyttelse mod skadedyr.
- Lageret skal have passende faciliteter til rengøring og desinficering af de containere eller beholdere, som produkterne modtages i, og af de transportmidler, de transporteres i.
Læs artikel 19, samt bilag IX, kap II, afsnit 1 i gennemførselsforordning for de helt præcise formuleringer.